Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Τριήμερη ... «Εκστρατεία» για το ωφέλιμο βιβλίο,

με πολλές παράλληλες δράσεις

Γλυκιές αναμνήσεις και πλούσιες εμπειρίες άφησε πίσω της η τριήμερη γιορτή, με την Έκθεση Βιβλίου και τις παράλληλες δραστηριότητες, που οργάνωσε και φέτος στο σχολείο μας ο Σύλλογος Γονέων με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου. 

Εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων για μικρούς και μεγάλους, από την Λογοτεχνία, τη Μυθολογία, τις Επιστήμες, τις Τέχνες, βιβλία δραστηριοτήτων κ.ά., μαζί με ένα Αφιέρωμα στην αγαπημένη συγγραφέα Ζωρζ Σαρή, κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αρχίζοντας από τους ίδιους τους μαθητές του σχολείου μας που «εγκαινίασαν» την Έκθεση, με επισκέψεις όλων των τάξεων μαζί με τους δασκάλους τους.

Ταυτόχρονα με τη τριήμερη Έκθεση Βιβλίου, ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δραστηριοτήτων ανέδειξε ξανά πόσο αγαπούν τα παιδιά μας να αθλούνται, να απελευθερώνουν τη φαντασία τους, να πλάθουν - με τα χέρια αλλά και τον νου!

Με τη βοήθεια συγγραφέων που επισκέφθηκαν το σχολείο μας, τα παιδιά «συναντήθηκαν» με αγαπημένα έργα (όπως τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν), αλλά και με σημαντικά θέματα όπως η «διαδρομή» της Μητρότητας, ο παιδικός αυθορμητισμός, η ικανότητα «απόδρασης» από ένα πρόβλημα κ.ά.

Ομορφες δημιουργίες, φτιαγμένες από παιδικά χέρια, «ζωντάνεψαν» στο εργαστήριο πηλού, αλλά και στις δραστηριότητες ζωγραφικής μετά τις βιβλιοπαρουσιάσεις, όπου μάλιστα συμμετείχαν και γονείς που... ξανάνιωσαν παιδιά!

Ενθουσιασμός και χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισαν το προαύλιο στο οργανωμένο παιχνίδι γνωριμίας με το χάντμπολ, ενώ η μεγάλη σκακιέρα που «απλώθηκε» μπροστά από την έκθεση και οι φιλικές παρτίδες σκακιού επιβεβαίωσαν ότι η σκέψη μπορεί να ακονίζεται με άφθονους τρόπους...

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

- Τις συγγραφείς Αννα Θωμά και Εύη Κοντόρα για τις παρουσιάσεις βιβλίων και τις δραστηριότητες που οργάνωσαν με αυτά.

- Τον προπονητή χάντμπολ Γιώργο Τσακαράκη και της αθλήτριες του ΟΦΝΙ που «μύησαν» τα παιδιά στα πρώτα βήματα αυτού του συναρπαστικού αθλήματος

- Την εικαστικό Δανάη Γεμενάκη για το εργαστήριο πηλού που προσέφερε στα παιδιά

- Τον δάσκαλο του σκακιού Παναγιώτη Ταμβάκο, με την στήριξη του οποίου οργανώσαμε τις φιλικές παρτίδες

- Τους γονείς του σχολείου μας που συνέβαλαν στο τριήμερό μας, μεταξύ άλλων στον σχεδιασμό δράσεων που απόλαυσαν τα παιδιά, όπως η μαμά Μαρία, εκπαιδευτικός, που βοήθησε στην οργάνωση της συλλογικής ανάγνωσης με το βιβλίο (χωρίς λέξεις) «Ταξίδι» και της ομαδικής ζωγραφιάς με την... Μαγικούπολη!

Η εθελοντική σας προσφορά με κάθε τρόπο σε όλες μας τις εκδηλώσεις, είναι αναγκαία καθώς δυναμώνει όλη την ομάδα να προχωρήσει με όρεξη στις επόμενες δράσεις!

Εις το επανιδείν, με απολαυστικές... αναγνώσεις για όλα όσα αφορούν και βοηθούν τα παιδιά μας!