Σάββατο 19 Μαρτίου 2022


Ενημέρωση σχετικά με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

 
Μπροστά στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι γονείς των μαθητών που θα παρελάσουν έλαβαν από το σχολείο έντυπο - δήλωση με τις αποφάσεις της Διεύθυνσης αναφορικά με τον τρόπο που θα συμμετέχει το σχολείο μας.

Σε σχέση με το ζήτημα των παραδοσιακών φορεσιών που έχουν δωρηθεί τα προηγούμενα χρόνια από τον Σύλλογο Γονέων στο σχολείο, θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:

- Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, απαντώντας και σε σχετικό ερώτημα της Διεύθυνσης του σχολείου, από την πρώτη στιγμή δήλωσε την ετοιμότητά του να βοηθήσει και να συμβάλλει με κάθε αναγκαίο τρόπο για τη χρήση των φορεσιών στην παρέλαση, στη διανομή τους στα παιδιά κ.ο.κ.

- Η Διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε για τους λόγους που αναφέρονται στο έντυπό της (για λόγους προστασίας και αποφυγής διασποράς του ιού) να μην μοιραστούν φέτος οι στολές στους μαθητές. Η απόφαση για το θέμα δεν ανήκει στον Σύλλογο Γονέων, λαμβάνεται από το σχολείο.

- Με υψηλό αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στις ανησυχίες του σχολείου περί διασποράς του κορονοϊού, όσο και απέναντι στην επιθυμία των γονέων και των παιδιών να ντυθούν με τις παραδοσιακές στολές της πατρίδας μας, θα θέσουμε στη Διεύθυνση το θέμα, ώστε να παρελάσουν τα παιδιά με τις παραδοσιακές φορεσιές και θα επαναλάβουμε την ετοιμότητά μας - τη δική μας και άλλων γονέων - να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο στην όλη διαδικασία.

Πιστεύουμε ότι με πνεύμα συνεργασίας, σχολείο και γονείς, θα μπορέσουμε να βρούμε την κατάλληλη λύση σε αυτήν τη δύσκολη για όλους μας περίοδο, όπως έγινε και σε προηγούμενες περιπτώσεις.