Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Ενημέρωση σχετικά με την ενδυμασία των μαθητών της Στ' Δημοτικού για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την εξέλιξη του ζητήματος που προέκυψε με την ενδυμασία των παιδιών στην παρέλαση.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τα παιδιά της έκτης, τα οποία θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας, θα παρελάσουν φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές του σχολείου!

Ο Σύλλογος απεύθυνε γραπτό και προφορικό αίτημα προς την Διεύθυνση του σχολείου για την επανεξέταση του ζητήματος της ενδυμασίας των παιδιών με τις παραδοσιακές στολές. Μεταφέρθηκαν η επιθυμία και οι προτάσεις τόσο των γονέων της έκτης, όσο και του ΔΣ του Συλλόγου, ώστε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τηρηθεί το έθιμο και η παράδοση του σχολείου μας, με παράλληλη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για το θέμα της πανδημίας.

Η Διεύθυνση του σχολείου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, συζήτησε μαζί μας τρόπους για να πετύχουμε τα παραπάνω, και μας άκουσε με κατανόηση, καθώς ήταν και στη δική της πρόθεση η αναζήτηση λύσεων για το θέμα. Οι προτάσεις μας έγιναν αποδεκτές, με την δέσμευση του Συλλόγου πως με την συνεργασία όλων των γονέων των παιδιών της έκτης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού και ότι θα εφαρμοστούν όλοι οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής. Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτό, θα αξιοποιηθούν self test που δωρίστηκαν στο σχολείο, για πρόσθετο έλεγχο των μαθητών της έκτης με οδηγίες που θα δοθούν από το σχολείο χωρίς την επιβάρυνση των γονέων.

Οι στολές θα παραδοθούν πλυμένες και καθαρές και παρακαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να τις επιστρέψουν σύμφωνα με τις οδηγίες που θα λάβουν.

Με ενότητα, ευγένεια, σεβασμό, συλλογική έκφραση και δράση, μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο για το σχολείο μας και για τα παιδιά μας.