Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων προς τον Δήμο
για το προαύλιο του σχολείου μας


Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας, πριν τις συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2024, έστειλε στις 27/12/2023 επιστολή προς τον Δήμο, συγκεκριμένα προς την τότε απερχόμενη και τη νέα δημοτική αρχή, όπως και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, επαναφέροντας το σημαντικό θέμα της εξομάλυνσης του προαυλίου χώρου του σχολείου μας και ζητώντας την υλοποίηση της σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Για την ενημέρωση των γονέων, αναρτούμε το κείμενο της επιστολής του Συλλόγου μας:

Θέμα: Υλοποίηση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για το προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας

Αξιότιμοι κύριοι, αξιότιμες κυρίες,

ενόψει της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας επαναφέρει για μία ακόμα φορά το σημαντικό για την σωματική ασφάλεια των παιδιών μας θέμα της εξομάλυνσης του προαυλίου χώρου του σχολείου μας.

Υπογραμμίζουμε ότι 7 μήνες μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας (συνεδρίαση 23-05-2023, πράξη 119), με την οποία εγκρίθηκε το αίτημα που κατατέθηκε από τον Σύλλογο Γονέων για εξομάλυνση του προαύλιου χώρου του 6ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι την έναρξη της σχολικής περιόδου 2023-2024, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τον Δήμο για την υλοποίηση της απόφασης.

Σε συνάντηση που επιδιώξαμε και εντέλει πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου, η δήμαρχος μας επανέλαβε ότι η εργολαβία του Δήμου για έργα στα σχολεία έχει «κολλήσει» στο προδικαστικό στάδιο λόγω ενστάσεων των εργολάβων και μας ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων, επισημαίνουμε ότι την απάντηση περί εμπλοκής της εργολαβίας σε προδικαστικό στάδιο την λαμβάνουμε εδώ και δύο χρόνια – χωρίς μάλιστα να μας δίνεται κανένα χρονοδιάγραμμα απεμπλοκής – και δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι «δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Ως γονείς, δεν μας ενδιαφέρουν οι ενστάσεις που έχουν κάνει οι εργολάβοι για τα κέρδη τους. Μας ενδιαφέρει το σχολείο των παιδιών μας να είναι ασφαλές.

Σε αυτό το πλαίσιο:
  • Ζητάμε να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να πραγματοποιηθεί η εξομάλυνση του προαυλίου του σχολείου με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.
  • Το ζήτημα να συμπεριληφθεί ως ξεχωριστό θέμα ημερήσιας διάταξης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος για την υλοποίηση της απόφασης.
  • Παράλληλα με τα παραπάνω, επισημαίνουμε την ανάγκη για ολοκληρωμένο και τακτικό έλεγχο των εγκαταστάσεων του σχολείου από ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, για όλους τους παράγοντες κινδύνου, με καταγραφή όλων των προβλημάτων σε έκθεση και λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπισή τους.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας