Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Αλληλεγγύη στους πληγέντες των πυρκαγιών

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες και στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται για άλλη μια φορά από καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους που χάνουν τα σπίτια και την περιουσία τους, την ώρα που ο πύρινος κλοιός απειλεί τόσα διαφορετικά μέτωπα.

Η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νέας Ιωνίας, Σύλλογοι Γονέων, προσφέρουμε την βοήθειά μας, με τον τρόπο που ο καθένας μπορεί.

Στην Νέα Ιωνία, η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης σε όσους δίνουν την μάχη της κατάσβεσης και στους πληγέντες των πυρκαγιών, την Τετάρτη 20/7 και την Πέμπτη 21/7, από τις 19.00 ως τις 21.00: 

  • Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 2) 
  • Στο 9ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας (Μουταλάσκη 68)

Σε πρώτη φάση συγκεντρώνουμε:

- Νερά

- Ξηρά τροφή (Μπισκότα, φρυγανιές, κουλούρια - κριτσίνια, κρουασάν, κονσέρβες κτλ) 

- Σταγόνες για μάτια (τεχνητά δάκρυα), κολλύρια 

- Είδη περιποίησης τραυμάτων και εγκαυμάτων (κρέμα για εγκαύματα κ.ά.) 

- Almora ηλεκτρολύτες.

Οπως σημειώνει στο σχετικό κάλεσμά της η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, «στεκόμαστε στο πλάι όλων των συνανθρώπων μας, που αντί να απολαμβάνουν ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας και προστασίας του φυσικού πλούτου της χώρας μας, βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται και οι ίδιοι να διώχνονται από τις περιοχές τους χωρίς κανένα σχέδιο, παρά μόνο την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Απαιτούμε η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας για το Λεκανοπέδιο».


* Αν κάποιος γονέας δυσκολεύεται να παραδώσει είδη στους 2 τόπους συγκέντρωσης, μπορεί να επικοινωνήσει με το mail του Συλλόγου (sgk6dimnionias@gmail.com) και τα τηλέφωνα των μελών του ΔΣ για να τα παραδώσουμε εμείς