Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Μια πρωτοβουλία που αξίζει να στηριχθεί!

Δράση αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα στο ΚΥΤ Μαλακάσας


Από την εκδήλωση που πραγματοποίησε το Γ'1

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

όπως θα έχετε ήδη ενημερωθεί από το σχολείο και τη ιστοσελίδα του, οι μαθητές του Γ’1 μαζί με τον εκπαιδευτικό τους κ. Νίκο Βενιζέλο οργανώνουν δράση αλληλεγγύης υπέρ των προσφυγόπουλων και των οικογενειών τους που διαμένουν στο κέντρο υποδοχής της Μαλακάσας (ΚΥΤ Μαλακάσας).

Με αφετηρία την εκδήλωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας 6/2, τα παιδιά απευθύνουν κάλεσμα σε όλη την κοινότητα του σχολείου μας να ανταποκριθεί στη διαδικασία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και παιχνιδιών (κλινοσκεπάσματα, ρούχα, παπούτσια, είδη προσωπικής φροντίδας - υγιεινής, παιχνίδια, μπάλες).

Η συλλογή των ειδών θα γίνεται καθημερινά στο σχολείο μέχρι και την Παρασκευή 16 Φλεβάρη. Τα είδη θα παραδίδονται από τους μαθητές στο σχολείο ή (εάν είναι βαριά, ογκώδη κτλ.) θα τα φέρνουν οι γονείς τους και θα τα παραδίδουν εκείνοι.

Στη συνέχεια, μαθητές και εκπαιδευτικοί της Γ’ τάξης θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στη δομή προσφύγων της Μαλακάσας, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η παράδοση των ειδών που συγκεντρώθηκαν.

Ο Σύλλογος Γονέων στηρίζει αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης και είμαστε σίγουροι ότι και αυτή η προσπάθεια θα αγκαλιαστεί από τα παιδιά και τις οικογένειες του σχολείου μας, όπως αντίστοιχες προηγούμενες, για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Για τη διευκόλυνση των γονέων, μετά από συνεννόηση του Συλλόγου με το σχολείο, εκτός από τις καθημερινές, η συλλογή των ειδών θα γίνεται και τα Σάββατα 10/2 και 17/2, στις ώρες λειτουργίας των δραστηριοτήτων του Συλλόγου (9.30 π.μ. - 2 μ.μ.).

Ακολουθεί συνημμένος ο αναλυτικός κατάλογος των ειδών που συγκεντρώνονται.