Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Ενημέρωση για τη λειτουργία
της Ομάδας Ψυχικής Ενδυνάμωσης Γονέων 
 
 
 
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι θα λειτουργήσει η Ομάδα Ψυχικής Ενδυνάμωσης Γονέων του σχολείου μας, καθώς χάρη στην ανταπόκρισή σας καλύφθηκε ο ελάχιστος αριθμός αιτήσεων συμμετοχής!

Οι συναντήσεις της ομάδας θα γίνονται κάθε Τετάρτη απόγευμα (ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μέρα άλλαξε, από τον αρχικό προγραμματισμό που ήταν για Δευτέρες) από τις 18.00 ως τις 19.30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

Θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες με ανακοίνωση και προσωπικό μήνυμα σε όλους τους συμμετέχοντες για την ακριβή ημερομηνία έναρξης των συναντήσεών μας.

Με βάση τις δικές σας θεματικές προτάσεις, οργανώνεται μία σειρά συναντήσεων από το Κέντρο Πρόληψης Ίριδα, στις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τις αγωνίες μας, τα ερωτήματά μας και τους προβληματισμούς μας, να αποκομίσουμε την γνώση και την δύναμη να σταθούμε λίγο πιο δυνατοί ψυχικά απέναντι σε όσα μας κατακλύζουν καθημερινά.

Ως γονείς πιστεύουμε οι περισσότεροι ότι επειδή διαθέτουμε ένστικτο και αγάπη, έχουμε εξασφαλισμένη τη σωστή αγωγή του παιδιού μας. Όμως για την προαγωγή της ψυχικής και της σωματικής υγείας του παιδιού και τη διαμόρφωση υγιούς προσωπικότητας, οι γονείς χρειαζόμαστε περισσότερα εφόδια από εκείνα που τους προσφέρει η αγάπη και το ένστικτο μας.

Ειδικότερα, χρειαζόμαστε γνώσεις και δεξιότητες, συνεχή ενημέρωση, χρειαζόμαστε στήριξη για τις πολύμορφες ανάγκες μας, διαρκή προβληματισμό και αναζήτηση, επαγρύπνηση και αφύπνιση, καλύτερη συνειδητοποίηση των παραγόντων που επηρεάζουν τα παιδιά μας και εμάς, στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στην αυτοσυνειδησία, στη γνωριμία με τον εαυτό μας, στην αυτο-αποδοχή και τελικά στην αποδοχή των άλλων, και κυρίως των παιδιών μας!

Σε αυτή την προσπάθεια να γίνουμε λίγο καλύτεροι και όλοι μαζί, με γνώση και αλληλεγγύη, να αποτελέσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, ποτέ δεν θα είμαστε αρκετοί…

Για αυτό ακριβώς, η ομάδα μας θα είναι ανοιχτή και θα δέχεται αιτήσεις συμμετοχής και την παρουσία όσο περισσότερων γονέων και κηδεμόνων το επιθυμούν, σε όλη την διάρκεια της λειτουργίας της.

Ο Γάλλος ψυχίατρος André Berge, αναφέρει στο βιβλίο του «Το επάγγελμα των γονέων» (1976): «Ενώ ο σύγχρονος άνθρωπος θεωρεί υποχρέωσή του να προετοιμάζεται για όλα τα επαγγέλματα, δεν προετοιμάζεται για τα δύο σπουδαιότερα: του γονιού και του πολιτικού. Ο καθένας αισθάνεται έτοιμος να τα ασκήσει από τη μια στιγμή στην άλλη».