Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Απρίλη, 12 το μεσημέρι
Πλατεία Σημηριώτη


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων του 4ου, του 7ου, του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας και του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας, καλούμε γονείς και μαθητές σε αντιπολεμική δράση, το Σάββατο 16 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Σημηριώτη.

Στη δράση συμμετέχει επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης».

Η πρωτοβουλία, που εντάσσεται στη δράση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής με τίτλο: «Ζωγραφίζουμε / RAP-άρουμε για την ΕΙΡΗΝΗ - Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!», θα περιλαμβάνει:

- Έκθεση ζωγραφικής με έργα των παιδιών μας

- Δραστηριότητες και παιχνίδια

- Τραγούδια και ποιήματα από μεγαλύτερους μαθητές

και πολλά ακόμη! 

Νιώθουμε την αγωνία της καταστροφής που προκαλούν οι πόλεμοι. Αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας και των παιδιών όλου του κόσμου. Δείχνουμε την εναντίωσή μας στον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία, έναν πόλεμο που γίνεται για συμφέροντα και ανταγωνισμούς, με θύματα τους λαούς.

Δε θα δεχτούμε για άλλη μία φορά να πληρώσουν τα παιδιά και οι οικογένειές μας τις συνέπειες. Να πληρώνουμε για πολεμικές δαπάνες ενώ η χρηματοδότηση για την παιδεία μειώνεται συνεχώς. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Ουκρανίας, στον λαό της Ρωσίας και τους λαούς όλων των χωρών.

Διεκδικούμε: Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος! Καμία συμμετοχή της χώρας μας! Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία!

Στέλνουμε μήνυμα: «Το όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη...»

  • Σε ό,τι αφορά στην έκθεση ζωγραφικής που περιλαμβάνει η αντιπολεμική δράση, όποιο παιδάκι θέλει να συμμετέχει με τη ζωγραφιά που έχει κάνει ήδη για τις εκδηλώσεις που οργανώσαμε στο σχολείο, μπορούν οι γονείς να ειδοποιήσουν το Σύλλογο, με mail, τηλέφωνο κτλ. Όποιο παιδάκι θέλει να κάνει νέα ζωγραφιά, μπορεί να τη δώσει στον Σύλλογο μέχρι την Παρασκευή 15 Απρίλη, ή να την φέρει μαζί του το Σάββατο στην πλατεία Σημηριώτη ή να ζωγραφίσει εκεί. Το κυριότερο, μαθητές και γονείς δίνουμε ραντεβού στη πλατεία το Σάββατο, να τραγουδήσουμε, να παίξουμε και να συζητήσουμε για την Ειρήνη, για την ανάγκη μας και την δύναμή μας να τη χαιρόμαστε!