Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Ζωγραφίζουμε ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

Ζωγραφίζουμε ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΑΘΩΝ για τη στήριξη του ουκρανικού λαού

 «Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια
κορίτσια αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό
ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος
κι ολόκληρη τη Γη μας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ...»

Οι σειρήνες του πολέμου ακούγονται ξανά πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων, πάνω από τα κεφάλια των παιδιών...

Ως Σύλλογος Γονέων στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δράμα του ουκρανικού λαού και καλούμε η αλληλεγγύη αυτή να εκφραστεί με έμπρακτο και δημιουργικό τρόπο, από τα παιδιά μας και όλους μας. 

Σε αυτό το πλαίσιο, προχωράμε σε δύο πρωτοβουλίες:

  • Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τον ουκρανικό λαό (14/3 – 18/3)

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.ά.), φάρμακα και υγειονομικό υλικό (αντιπυρετικά, φυσιολογικοί οροί, κολλύρια, γάζες αποστειρωμένες, σπρέυ επούλωσης τραυμάτων, αλοιφές για εγκαύματα, σύριγγες όλων των μεγεθών, αιμοστατικά, ιατρικές μάσκες, απολυμαντικά χεριών και επιφανειών, κουτιά Πρώτων Βοηθειών κ.ά.)

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα συλλέγονται στο σχολείο από την Δευτέρα 14 Μάρτη μέχρι και την Παρασκευή 18 Μάρτη. Θα παραδίδονται από τα παιδιά κατά την προσέλευση σε χώρο συγκέντρωσης μέσα στο σχολείο (προσέχουμε το βάρος του περιεχομένου, ώστε να τα διευκολύνει στη μεταφορά). Όλες τις παραπάνω μέρες, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων θα βρίσκονται έξω από το σχολείο τις ώρες προσέλευσης για οποιαδήποτε βοήθεια και διευκρίνιση, καθώς και για παραλαβή βαρύτερων αντικειμένων.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, μέσω του οποίου θα αποσταλούν στην Ουκρανία. 

  • Ζωγραφίζουμε με θέμα «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη και τη φιλία των λαών»

Τα παιδιά ρωτάνε για τον πόλεμο, τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην Ειρήνη και έχουν ανάγκη να εκφραστούν δημιουργικά!

Με οδηγό την επιτυχία της διαδικτυακής έκθεσης πρωτοχρονιάτικης ζωγραφιάς, καλούμε όλα τα παιδιά του σχολείου μας - αλλά και όσους γονείς το επιθυμούν! - να συμμετέχουν σε έκθεση ζωγραφικής με θέμα «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη και τη φιλία των λαών».

Ολες οι ζωγραφιές που θα συγκεντρωθούν θα παρουσιαστούν σε έκθεση ζωγραφικής στον χώρο του σχολείου, στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων της Έκθεσης Βιβλίου που οργανώνει ο Σύλλογος στις 1-2-3 Απρίλη.

Οι ζωγραφιές πρέπει να είναι σε χαρτί Α4 ή μικρότερο και κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει στην έκθεση με μία ζωγραφιά. Η παράδοση των έργων μπορεί να γίνεται από τώρα στα μέλη του ΔΣ, ενώ θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για μέρες και ώρες που θα υπάρχει συγκεκριμένη παρουσία μελών του ΔΣ έξω από το σχολείο.

  
Οι λαοί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας – Μπορούμε και πρέπει να ζούμε ειρηνικά!