Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!  
 Στην παιδική παράσταση «Μια Γιορτή στου Νουριάν»
Νέα ημερομηνία: Κυριακή 17 Απρίλη
 
 
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουμε την παιδική θεατρική παράσταση «Μια Γιορτή στου Νουριάν», την Κυριακή 17 Απρίλη 2022 (ώρα έναρξης 11:30 π.μ.), στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Κεραμεικός).

Μια παράσταση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες του Δημοτικού και η οποία μέσα από την κωμωδία πραγματεύεται το θέμα της αλληλεγγύης, την απάντηση στον ρατσισμό, τις προκαταλήψεις κτλ.

Η τιμή της πρόσκλησης είναι στα 7 ευρώ το άτομο (ειδική τιμή για την ομαδική επίσκεψη, αντί του εισιτηρίου 10 ευρώ που είναι η γενική είσοδος)

Για να γίνει έγκαιρη κράτηση των θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να προμηθευτούν και να πληρώσουν τις προσκλήσεις μέχρι - το αργότερο - την Κυριακή 3 Απρίλη.

Οι προσκλήσεις διατίθενται από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου. Για πληροφορίες και προμήθεια προσκλήσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα που έχουν σταλεί στα mail σας.

Λόγω γενικότερης αυξημένης ζήτησης της παράστασης, ο Σύλλογος - αναλόγως της συμμετοχής από το σχολείο μας - θα κάνει σταδιακά κρατήσεις και πριν από αυτήν την καταληκτική προθεσμία, για τη διασφάλιση των θέσεων.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Πρωταγωνιστές της παράστασης είναι μια οικογένεια Ελλήνων που πηγαίνει τα σαββατοκύριακα για camping και μια οικογένεια προσφύγων - μεταναστών, οι Νουριάν, που αυτήν τη φορά έχουν κατασκηνώσει στη «θέση» τους. Τι θα γίνει; Μπορούν άραγε οι δύο μπαμπάδες να αφήσουν στην άκρη προκαταλήψεις και να περάσουν καλά μαζί; Μπορούν τα παιδιά τους να παίξουν και να διασκεδάσουν παρέα; Μα δεν μιλούν την ίδια γλώσσα... Πώς θα συνεννοηθούν; Την απάντηση δίνουν τα ίδια τα παιδιά!

Το έργο γράφτηκε και πρωτοπαίχτηκε στο Βερολίνο τη δεκαετία του ‘70, έχοντας μάλιστα τον τίτλο «Μια γιορτή στου Παπαδάκη», αφού η οικογένεια των μεταναστών του έργου ήταν Έλληνες!

Χρηστικές πληροφορίες

Η παράσταση διαρκεί 75 λεπτά και τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από την πανδημία (με τα σημερινά μέτρα προβλέπονται μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού για ενήλικες, self test 24ωρου για παιδιά).